Här kan du läsa om vad som är på gång hos S*Koroleva.
 
Många av bilderna går att klicka på för att få i större format.

 

April 2020

Xenja i väntans tider
Det är nu knappt två veckor kvar tills Xenjas kull väntas se världens ljus. Xenja mår fint och hennes mage är rund och fin. Hon har redan gått upp runt 1100 gram. Det är spännande att se hur många små blå som finns i den ståtliga magen. Vi väntar med spänning.

Nedan den blivande mamman Xenja med sin ståtliga mage
   
April 2020 Rebellas fyra flyttade till sina familjer under påskhelgen
Under påskhelgen flyttade Rebellas fyra till sina nya familjer. Mamma Rebella mår fint och är nöjd med att ha lärt dem allt de fyra behöver kunna för en fin framtid. Det blir lite tomt och tyst utan de fyra småvildarna men vi önskar dem lycka till i framtiden.

Nedan individfoton på de fyra - 10 veckor gamla
Överst från vänster: Avelina Augusta och Aliz Adelma
Under: Azul Aslan
Längst ner: Aquarius Ash Cosmopolitan
   
Mars 2020 Xenja på date i Danmark hos utvald rysskille
Mellan den 5.3 - 8.3 var S*Koroleva Xenja by Pavlina i Danmark hos sin utvalde rysskille DK*Malevitch Golden Child Foxtrot JW. De båda umgicks i dagarna tre. Daten blev lyckad och Xenja väntar nu en kull runt den 10 maj. Spännande. De små är välkomna och efterlängtade

Nedan de båda blivande föräldrarna - Foxtrot till vänster och Xenja till höger
   
Mars 2020 Rebellas fyra små växer och har blivit döpta
Rebellas fyra små, två flickor och två pojkar, växer och utvecklas fint. De har nu fått sina namn.
De har blivit döpta till: Avelina Agusta, Aliz Adelma, Aquarius Ash Cosmopolitan och Azul Aslan.
Det är fyra livliga och alerta små blå. Mamma Rebella är en jätteduktig mamma som lär sina små allt de behöver kunna.

Nedan de båda flickorna till vänster på underlag med hjärtan. De båda pojkarna till höger på underlag med prickar.
På fotona är de fyra sex veckor gamla.
   
Februari 2020 Windy omslagsflicka och fotomodell
Sveraks tidning Våra Katter nr 1 2020 hade en rasspecial om Russian Blue. Windy fick äran att bli omslagsflicka i det numret. Hon fotograferades i Stockholm och tyckte det var spännande att stå i centrum och bli fotograferad.
I mars fotograferades hon också för AniCuras raspresentationer och fick bli representant för rasen. Windy är en riktig "fotoapa" och älskar att visa upp sig. Det är jättekul för matte att ha en sådan liten fotomodell.

Nedan omslaget till Våra Katter med Windy som omslagsflicka
   
Februari 2020 Windy fortsatt framgångsrik på utställning
Lilla Windy fortsätter sina framgångar på utställningar. Den 8 februari på Nerk:s utställning i Örebro blev hon Nom och BIS (Bäst in Show) igen. Hon skötte sig perfekt och visade upp sig fint på scenen.

Nedan två foton på Windy of Rebella på utställningen i Örebro.
   
16 jan 2020

Fyra små blå födda! Kärleksfull foderfamilj till hane sökes
Natten mellan onsdag-torsdag 15-16/1 födde Rebella fyra små blå. Allt gick fint och mamma och de små mår utmärkt. Mamma har gott om mjölk och de fyra små är pigga och ökar snabbt i vikt. Det verkar vara två flickor och två pojkar som Rebella blivit mamma till.

Jag skulle gärna vilja låta en av hanarna gå i avel och söker därför en kärleksfull familj som skulle vilja ta hanen på foder. Om ni är kattvana, är beredda att hålla hanen fertil för några parningar, har möjlighet att ta emot honor för parningar hör gärna av er till mig. Det bästa är om familjen inte bor alltför långt från mig så att jag kan finnas tillgänglig som stöd och att vi kan ha ett nära och smidigt samarbete.
Intresserad? Ring mig.

Nedan två foton på mamma Rebella med de fyra små - de små fyra dygn gamla.
Undertill de fyra små tillsammans - fyra dygn gamla

   
December 2019 Rebella väntar smått!
Rebella och Prinz träffades några gånger under oktober – november. Nu är Rebella dräktig och vi väntar en kull igen i mitten av januari – 20. Det blir Rebellas andra kull. Vi håller tummarna för många vackra små blå. Vi är så glada. De små är välkomna och efterlängtade.

Nedan de båda blivande föräldrarna – Prinz till vänster och Rebella till höger
   
November December 2019

Windy framgångsrik på utställningar
Yngstingen Windy har ställts ut några gånger under hösten. Hon har varit framgångsrik och har ett fantastiskt fint utställningstemperament. Hon är helt cool och visar upp sig väldigt fint. Den 8-9 december i Västra Frölunda blev hon BIV (Bäst i variant), Nom(Nominerad som domarens bästa hona) samt BIS (Bäst in Show). Hon tog också titeln IC – Internationell Champion. Hon fick enormt fina domarbedömningar.

Nedan visar Windy upp sig framför spegeln hemma.
De tre andra fotona från utställningen i Västra Frölunda.
   
Oktober 2019 Isadoras sex flyttade till sina nya familjer
Isadoras tre flickor och tre pojkar utvecklades fint. De var sex livliga, sociala och alerta små. Flickorna döptes till Ylvie Nikki, Yolanda Zarina och Yuuri Midori. Pojkarna fick namnen: Ymer Atlas, Yang Gizmo och Yes Zima. Mamma Isadora var en fantastiskt kattmamma, alltid lugn och balanserad med sex småvildar att ta hand om och uppfostra. De små har nu flyttat till sina glada nya familjer. Vi önskar dem och deras familjer all  lycka i framtiden.

Nedan de tre flickorna från vänster Yolanda Zarina, Ylvie Nikki, Yuuri Midori.
Under det tre pojkarna från vänster Yes Zima, Ymer Atlas och Yang Gizmo.

   
4 aug 2019 Rebella - framgångsrik på utställningar
Den 4 augusti i Ölstykke i Danmark blev Rebella Internationell Champion (IC). Hon fick väldigt fina domarbedömningar och blev dessutom både BIV (Bäst i variant) och Nom, nominerad som domarens bästa hona. Rebella har varit framgångsrik på samtliga utställningar under året. Hon har blivit BIV på de senaste utställningarna. I Alingsås den 25 maj blev hon dessutom BIS (Bäst in Show).
Nu är Rebella redo för date med Prinz. Parningen är planerad till slutet av augusti - början av september. Kullen beräknas födas mot slutet av oktober - början av november. Vi håller tummarna för en lyckad date.

Nedan foton på Rebella i Ölstykke och Alingsås
   
20 juli 2019 Hurra - Isadora födde sex
Natten mellan 19-20 juli födde Isadora hela sex småttingar. Det blev tre flickor och tre pojkar, varav en liten maskad kille. Allt gick perfekt och Isadora var så duktig. Hela förlossningen var över på 4.5 timme. Isadora och de små mår bra och de små ökar stadigt i vikt. Samtliga sex har redan fått sina kommande familjer.

Nedan foton på mamma Isadora med sina sex små
Överst: Isadora med de nyfödda och de nyfödda bara någon timme gamla
Under: Isadora med sina sex - de små 10 dygn gamla

   
15 juli 2019

Yngstingen Windy ett år gammal
Vår yngsta Windy of Rebella fyllde ett år den 15 juli. Windy är en alert, nyfiken och vacker liten kattflicka. Hon har utställningsdebuterat och verkar trivas på utställningar. Windy kommer ställas ut ett antal gånger under hösten 2019 och under våren 2020 är en parning med Vertigo planerad.

Nedan tre foton på Windy of Rebella
   
Höst/vinter 2019-2020 Planerade kommande parningar
Under hösten och vintern planeras två parningar hos mig. Det blir Rebella och Prinz som förhoppningsvis blir föräldrar till en kull under hösten 2019. Beräknad parning under september. Kullen väntas födas i slutet av november - början på december.
Efter årsskiftet någon gång kommer Windy och Vertigo att träffas och förhoppningsvis föds den kullen under tidig vår - troligen april -20.
Vi håller tummarna för att dessa parningar lyckas och att det föds ett antal vackra små blå under höst - vinter 2019-2020.

Nedan foton på föräldrarna till de kommande kullarna.
Överst: De båda fäderna - Prinz till vänster och Vertigo till höger
Under: De båda blivande mammorna - Rebella till vänster och Windy till höger.
   
Maj 2019

Isadora och Vertigo väntar en kull små blå i juli
Det väntas en kull små blå runt den 20-22 juli. Det är Vertigo och Isadora som blir föräldrar till sin andra kull. Spännande! De båda träffades redan i mars men då blev Isadora tyvärr inte dräktig men efter en andra date i mitten av maj väntas nu små blå. Isadora mår fint. Hon ökar stadigt i vikt och har en rejäl mage redan vid 5 veckors dräktighet.

Nedan de båda föräldrarna - Vertigo till vänster och Isadora till höger
Under: Isadora med sin rejäla mage redan efter fem veckors dräktighet
   
Feb 2019

Pavlinas enda vackra dotter
Pavlina födde en liten dotter den 17 februari. Hon hade en ansträngande och lång förlossning. Det var tyvärr två dödfödda små i magen. Vi fick åka akut till veterinären. Den lilla flickan överlevde dock mirakulöst. Pavlina var jättetapper men fick inte igång mjölkproduktionen efter den tuffa förlossningen.
Lilla dottern fick därför placeras hos en amma - hos Maria Yngvesson (S*Czar's Fairy) som fick en kull om två ryssar två dagar efter Pavlinas dotter föddes. Detta var en fantastisk lösning och vi är så tacksamma för att Vera tog till sig Pavlinas dotter som sin extrabebis. Tusen tack Maria och Vera.

Pavlinas dotter döptes till Xenja by Pavlina. Hon mådde fint och är en harmonisk liten ryssflicka.
Xenja utvecklades till en vacker ryssflicka med en unikt tät och fin päls. Två veckor innan hon flyttade till sin nya familj fick hon återförenas med sin mamma Pavlina och det blev en lyckad återförening för de båda. Den 24 maj flyttade Xenja till sin nya familj i Lund.

Nedan foton på lilla Xenja
Överst: Xenja nyfödd med mamma Pavlina & Xenja 6 veckor
Mitten: Xenja och de båda styvsyskonen & Xenja med amma Vera
Nederst: Xenja med mamma Pavlina & Xenja 12 veckor
   
2019

Kommande parningar under år 2019
Under år 2019 planeras två kullar till utöver Pavlinas väntade kull den 15 februari.
Under mars månad kommer Isadora och Vertigo att paras och den kullen väntas i så fall mot slutet av maj. Det blir Isadoras andra kull. De små i den kullen kan flytta till sina nya familjer någon gång i slutet av augusti.
Ytterligare en parning planeras till sommaren 2019. Den kullen väntas att födas under september och de små kan flytta till sina nya familjer strax före jul och nyår. Troligen blir det Clara och Prinz som blir föräldrar till den kullen. Det blir därmed Claras sjätte och sista kull.

Nedan föräldrarna till den kommande kullen - Isadora till vänster och Vertigo till höger.
Undertill en nyfödd kull 2018.

   
Dec 2018 Pavlina på parning i Stockholm - små blå väntas i mitten av februari
I början av december var Pavlina på date i Stockholm hos Gilbert. Daten blev lyckad och nu väntas små blå här i Vesene. Pavlinas mage växer och vi väntar med spänning och håller tummarna för många vackra små blå runt den 15 februari.
De små är sååå efterlängtade och välkomna.

Nedan de blivande föräldrarna - Pavlina till vänster och Gilbert till höger
Undertill den blivande mamman med sin växande mage.

   
8-9 dec 2018

Rebella och Windy på utställning
Helgen 8-9 december ställdes mor och dotter ut i Västra Frölunda. Det var lilla Windys utställningsdebut. Båda skötte sig utmärkt och fick väldigt fina omdömen av domarna. Mamma Rebella blev BIV (Bäst i variant) och Windy blev Nom (nominerad till panel). En lyckad utställningshelg.
Under 2019 kommer både Rebella och Windy att ställas ut flera gånger

Nedan ett foto på Rebella och två på Windy från utställningsdagarna.
   
25 nov 2018

Sov i ro älskade drottningen Katija
På morgonen söndagen den 25 november somnade vår älskade Katija in.
Hon somnade tyst och stilla i mattes säng. Katija blev hela 18 år och 12 dagar gammal. Den 13 november fyllde hon 18 år och var då still going strong.
Vi saknar vår Katija djupt men gläds åt att hon fick ett så långt, friskt och lyckligt liv och att hon somnade in lugnt här hemma. Vi kommer alltid ha vår drottning i våra hjärtan och minnas henne med stor glädje. Nu sitter Katija på drottningtronen i katternas himmel och behandlas med samma respekt som hos oss på Vesene.
Du fattas oss vår älskade Katija

Nedan tre foton på Katija inför sin 18 årsdag - någon vecka innan hon somnade in.
Undertill Katijas sista vila innan hon begravdes hemma i kattgården i Vesene

   
Okt-Nov 2018 Planerad parning - Pavlina och Gilbert
När Pavlina är redo blir det en parning mellan henne och den stilige italienaren Blue Wind Gilbert of Grigio of Flax.
Vi håller tummarna för en lyckad date och många vackra små blå.
Om allt går som planerat föds de små runt årsskiftet 2018-2019

Nedan de båda blivande föräldrarna. Gilbert till vänster och Pavlina till höger. (Klicka på bilderna för större format)
   
15 sept Hurra - Pavlina Supreme Champion (SC) och Distinguished Varity Merit (DVM)
Idag på utställning i Västra Frölunda blev Pavlina Supreme Champion - den högsta titeln en katt kan få.
Hon kan dessutom sedan någon vecka tillbaka titulera sig DVM (Distinguished Varity Merit). Detta innebär att hon blivit BIV (Bäst i Variant) vid minst tio utställningar under två år.
Pavlina är en fantastisk katt att ställa ut - hon är alltid lugn och harmonisk. Hon visar upp sig för domaren och spinner högljutt på domarbordet.

Nedan några foton på den stolta nyblivna SC och DVM och hennes fina titelkokard. (Klicka på bilderna för större format)
   
7 okt 2018 Wanda flyttade till Kungälv
Idag är de båda flickorna 12 veckor gamla och Wanda flyttade till Kungälv. Vi önskar henne all lycka i framtiden. Hon och syrran Windy kommer säkert att träffas på utställningar i framtiden. Windy stannar kvar hos oss i Vesene.

Nedan de båda tjejerna elva och en halv vecka gamla. Wanda till vänster och Windy till höger. (Klicka på bilderna för större format)
   
Sept-okt
2018
Rebellas döttrar
Rebellas båda döttrar växer och utvecklas fint. De har döpts till Windy of Rebella och Wanda of Rebella. Det är två livliga och sociala ryssflickor. De älskar att busa med lilla Snövit, som tar väl hand om dem och månar om dem. De båda flickorna har både en omsorgsfull mamma och reservmamma och lekkompis. Snövit säger aldrig nej till bus och upptåg.
Windy kommer stanna kvar hos mig och lilla Wanda flyttar till Kungälv. Båda kommer att bli utställningskatter och bli mammor till några kullar av små blå.

Nedan några foton av tjejerna - på fotona är de 33 dygn, 8 veckor, 10 veckor, flickorna tillsammans med mamma Rebella,
12 veckor och reservmamman och lekkompisen Snövit.
(Klicka på bilderna för större format)
   
15 juli
2018
Två fina flickor födda
Rebella och Zhorah träffades i mitten av maj. Daten blev lyckad och Rebella blev dräktig. Det blev en spännande väntan och Rebella mådde väldigt fint hela tiden. Magen växte och blev fin och rund.
Söndagen den 15 juli födde hon två flickor och 36 timmar senare en liten pojke. Pojken var tyvärr dödfödd och såg helt perfekt ut. Det är så sorgligt att den lille inte kunde stanna kvar hos oss. Sov i ro lilla änglapojke.
De små flickorna mår fint och växer så det knakar. De ökar snabbt i vikt och Rebella är en jätteduktig liten kattmamma.

Överst: De båda blivande föräldrarna - Zhorah till vänster och Rebella till höger
Mitten: Rebella med sin växande mage - ca tre veckor före förlossningen.
Nederst: De båda flickorna - 1.5 dygn och 10 dygn gamla.

   
Maj 2018

Planerad parning
Rebella är nu ett år och en månad gammal. Hon är en glad, harmonisk och lätthanterlig liten ryssflicka. Hon har en väldigt fin päls och fin grön ögonfärg. Snart kommer hon att bli mamma till sin första kull. Hennes utvalde är en stilig rysspojke som bor i Göteborg. Han heter Zhoran (S*Czar's Fairy I'm Your Man). De båda kommer träffas mot slutet av maj månad. Om allt går vägen blir det en ny kull små vackra blå här i Vesene i slutet av juli -18.
Vi håller tummarna för en lyckad kommande date och många små ättlingar!

Nedan de båda blivande föräldrarna. Rebella by Pavlina till vänster och Zhoran till höger.
   
April 2018

Clara - Prinz femlingarna flyttar till sina nya familjer
Under april har de små flyttat från oss och finns nu hos sina glada nya ägare. Flyttningarna har gått utmärkt - de små anpassade sig snabbt. Mamma Clara har ju lärt dem allt de behöver kunna och de är fem trygga små ryssar med fint temperament. Som vanligt är det tomt när de små busarna lämnar oss men jag är glad för att de fått familjer där de är efterlängtade och blir viktiga familjemedlemmar.

Nedan foton på de fem - var och en för sig, fotona tagna strax innan de flyttade.
Från vänster uppifrån: Tindra - Tiffany - Trixy - Texas - Theo
   
Feb-Mars
2018
Clara - Prinz femlingarna växer och har fått sina namn
De fem växer stadigt och är pigga och alerta. De fem - tre flickor och två pojkar - är livliga och lekfulla.
De har nu både fått sina nya familjer och döpts. Denna gång blev det på begynnelsebokstaven T och namnen blev Tindra of Clara, Trixy of Clara, Tiffany of Clara, Texas of Clara och Theo of Clara.

Nedan överst ett foto på Clara tillsammans med sina femlingar - de små fem veckor gamla.
Undertill: Till vänster: De fem 6 veckor gamla - till höger: Femlingarna - 7 veckor gamla.
   
Jan 2018

Isadoras - Vertigos flickor flyttar
I mitten av januari blev Isadoras fyra flickor 12 veckor gamla. De tre blå flyttade till sina nya lyckliga familjer i slutet av januari. Flytten gick bra och de tre har det väldigt bra hos sina nya ägare. De förgyller familjernas tillvaro och busar och leker för fullt.
Jag kunde inte skiljas från den lilla vita tjejen så hon fick bli kvar hos oss i Vesene. Det var många som ville köpa henne men matte hade inte hjärta att låta henne flytta. Hon kommer nu att bli min unika lilla vita sagoprinsessa. Jag kallar henne för Snövit - en riktig liten prinsessa.

Nedan foton på var och en av Isadoras tjejer.
Överst till vänster: Umi Gloria - till höger: Undina Gloria
Under till vänster: Umbra Gloria - till höger: Unique Cinderella "Snövit"
   
14 jan
2018

Hurra - fem små blå födda!
Idag födde Clara fem små blå. Allt gick helt perfekt. Den första föddes tidigt på morgonen, kl. 07.05. Därefter tog lilla mamma en paus på 10 timmar och födde sedan de övriga fyra inom loppet av 55 minuter, mellan kl. 16.05 - 17.00. Det är tre flickor och två pojkar som Clara och Prinsen blev lyckliga föräldrar till.

Nedan: Mamma Clara med de nyfödda - de små bara någon timme gamla.
Under till vänster: Mamma Clara med de fem små - fyra dygn gamla. Till höger: Femlingarna 15 dygn
   
Nov 2017 Prinsen och Clara - parning på gång
Mellan den 11-14 november träffades Prinsen och Clara på tu man hand och umgicks flitigt. Det blev resultat av mötet och nu väntas en kull små blå i mitten av januari 18.
Vi ser fram emot de små blå Prinz-Clara bebisarna

Nedan ett foto på de blivande föräldrarna. Clara till vänster och Prinz till höger.
Under ett foto av den blivande mamman med sin gigantiska mage - en dag före födseln.
   
Nov 2017 Isadora - Vertigo fyrlingarna - fyra fina flickor
Det visade sig att alla fyra i Isadoras kull var flickor. De döptes till Umi Gloria, Undina Gloria, Umbra Gloria och Unique Cinderella. Isadora visade sig vara en fantastiskt fin och omsorgsfull liten kattmamma.

Nedan Isadora med sina fyra tjejer - 2.5 veckor gamla. Bredvid de fyra tjejerna tillsammans - 12 veckor gamla
   
22 Okt
2017

Hurra - fyra små blå och en unik maskad ryss födda!
Isadora födde fem små blå idag. Hon var jätteduktig och allt gick perfekt. Det blev dessutom en verklig överrasknin. I kullen föddes nämligen en liten vit maskad ryss (en gen som finns i rasen sedan långt tillbaka i tiden och som slår igenom någon gång).
Mamma och alla fem mådde fint och var pigga. Tyvärr lämnade en liten blå oss efter två dygn. Troligen hade den lilla fått fostervatten i lungorna. Sov i ro lilla blå ängel. Vi fick bara rå om dig en kort stund men minns dig för alltid.

Nedan Isadora med sina fem små och de små tillsammans (på fotot bara ett dygn gamla).
   
Juli 2017

Vertigo och Isadora - har date
I slutet av juli -17 hade Isadora och Vertigo en egen date. Resultatet blev lyckat. Isadora väntar nu sin första kull med små blå i slutet av oktober. Blir spännande!

Nedan de blivande föräldrarna - Isadora till vänster och Vertigo till höger.
   
Hösten 2017

Pavlina och Rebella på utställningar
Under hösten 2017 utställningsdebuterade lilla Rebella. Hon och mamma Pavlina ställdes ut några gånger med fina resultat. Det blev några Nomineringar och BIV (Bäst i variant) för båda.
På Russian Blue klubbens rysspecial i Göteborg den 16 september 2017 blev Pavlina den bästa vuxna honan i hård konkurrens med flera vuxna rysshonor. Lilla Rebella blev bästa ungdjur hona bland flera honor.
I specialklassen blev Pavlina och Rebella dessutom bästa förälder och avkomma.
Fina resultat och en glad och nöjd matte.

Nedan till vänster mamma och dotter tillsammans. Till höger Rebella på sin utställningsdebut.
   
Juni-juli 2017 Paulinas småttingar flyttklara
Pavlinas båda pojkar Rustibus by Pavlina och Rebus by Pavlina flyttade till sina nya lyckliga familjer. Lilla tjejen Rebella by Pavlina blev kvar hos oss i Vesene.

Nedan de tre småttingarna tillsammans - 12 veckor gamla
Undertill de båda pojkarna - Rebus och Rustibus
Längst ned - Rebella

   
Maj 2017 Pavlinas tre döpta
Pavlinas tre växer fort och är pigga och alerta. Pavlina är en lugn och harmonisk kattmamma med massor av tålamod med sina tre små livliga busungar.
De små har nu döpts till Rebella by Pavlina, Rebus by Pavlina och Rustibus by Pavlina.
De tre har ärvt mammas ljusa pälsfärg och har ett fantastiskt fint temperament alla tre.

Nedan ser ni de tre tillsammans - fem och sju veckor gamla.

Nedan de tre - från vänster Rustibus, Rebus och nederst Rebella
   
April 2017 Hurra - tre små blå födda
Den 6 april födde Pavlina tre små blå - två pojkar och en flicka. De små vägde 82, 86 och 90 gram vid födseln. Pavlina visade sig vara en mycket omsorgsfull och omhändertagande liten kattmamma. Hon är tålmodig och tar väldigt väl hand de tre små.

Nedan Pavlina med de tre små - några timmar gamla

Nedan Pavlina med de tre små - en vecka, två och två och en halv veckor gamla.
   
Jan 2017 Pavlina fick kärt herrbesök
Den 29 januari fick Pavlina besök av den stilige rysskillen FI*Zarin Howard. De båda fattade genast tycke för varandra och umgicks under ett antal dagar. De var väldigt kärvänliga mot varandra och Pavlinas mage började växa efter några veckor. Det blev en spännande väntan.

Nedan de båda under sin date i slutet på januari - början av februari

Nedan ett foto på Pavlina med sin stora mage
   
Jan 2017 En liten flicka föddes
Den 20 januari födde Clara en liten flicka. Hon födde också två pojkar, den ena var dödfödd och den andra pojken lämnade oss efter några timmar. Tyvärr var det olyckliga omständigheter som ledde till detta sorgliga. Matte hamnade nämligen på sjukhus p g a högt blodtryck precis när det var dags för de små att komma till världen.
Clara vägrade föda när matte inte var hemma och höll tass. Hon behöll därför de små för länge i magen - tills det inte längre gick. Det blev bara en den lilla flickan som överlevde. Vi sörjer de båda pojkarna som lämnade oss. Men den lilla flickan var desto ljuvligare och matte är nu också helt frisk igen. Den lilla tjejen blev både Claras och mattes ögonsten och hade det väldigt bra med mamma Clara som var både en kärleksfull mamma och ständig lekkompis.
Den lilla unika tjejen döptes till Zelma of Clara. Hon flyttade hem till sin nya matte i Stockholm på långfredagen.

Nedan två foton på mamma Clara och lilla Zelma tillsammans.

Nedan tre foton på lilla Zelma
 
   
Dec 2016

Ny kull på väg!
Hurra! Vi väntar en kull i Vesene igen. Det är Clara Felicia som ska få sin fjärde kull. Pappa till kullen är min danske hane Prinsen (DK* Kirstejn Prinz Achimov BlueDane). Kullen väntas i mitten av januari 2017.
Clara mår fint och vi väntar med spänning på de små. De är välkomna och efterlängtade!

Nedan de båda blivande föräldrarna. Prinsen till vänster och Clara till höger.
   
Hösten 2016

Pavlina och Vertigo på utställningar med fina resultat
Både Pavlina och Vertigo har ställts ut ett antal gånger under sommaren och hösten 2016.
De har varit framgångsrika och gillar utställandet. Vertigo har hunnit bli GIC (Grand Internationell Champion) och Pavlina är nu IC (Internationell Champion). Pavlina har lyckats bli BIS (Bäst in Show) vid tre utställningar under året. Hon är onekligen både duktig och fin min lilla prinsessa. Jag är verkligen glad för de bådas utställningsframgångar.

Nedan de båda på utställningar i sina utställningsburar. Pavlina överst och Vertigo under.

Både Pavlina och Vertigo finner sig väl tillrätta i sina burar under långa utställningsdagar. Nedan de båda i väntan på
att komma upp på domarbordet. Vertigo till vänster och Pavlina till höger

   
Oktober 2016 Justinas fyra flyttade till sina nya familjer
Justinas fyra små flyttade under oktober till sina nya familjer. De fyra döptes till Nova by Justina, Nala by Justina, Nimo by Justina och Noah by Justina. Fyrlingarna var väldigt pigga, alerta och sociala. Det blev så tyst och tomt när de fyra lämnade oss men nu förgyller de istället tillvaron för sina nya familjer.

Nedan de fyra - fem veckor gamla. Flickorna till vänster och pojkarna till höger.
   
3 augusti 2016 Hurra - fyra små blå födda!
På natten och morgonen den 3 augusti mellan kl 4.30 - 10.15 födde Justina fyra små blå. Justina var punktlig och allt gick perfekt. De små vägde 89, 101, 99 och 93 gram vid födseln. De är två flickor och två pojkar som Justina födde. Mamma har gott om mjölk och de små är livliga och alerta och växer så det knakar.

Nedan till vänster mamma Justina med de fyra små - de små bara någon timme gamla. Till höger fyrlingarna - 1 vecka gamla.
   
Maj 2016 Pavlina och Vertigo årets vinnarkatter i Russian Blueklubben
Russian Blueklubben korar varje år Årets vinnarkatter i de tre kategorierna ungdjur/junior, vuxen och kastrat. De katter som får priser är klubbkatter som varit mest framgångsrika på utställningar under föregående år.

2015 års vinnarkatt i kategorin ungdjur/junior blev min Pavlina (S*Koroleva Pavlina of Clara).
2015 års vinnarkatt i kategorin vuxen blev min Vertigo (FI*Zarin Vertigo).
Matte är självklart stolt över att ha två av årets vinnarkatter!

Nedan de båda vinnarkatterna - Pavlina till vänster och Vertigo till höger
   
Maj 2016 Pavlina fick minnespris
Varje år delas Cosack's Nurejevs minnespris ut till den russian blue som Benny Widar S*Cosack's (som delar ut priset) anser vara årets bästa ryss. I år gick den till min Pavlina priset med motiveringen: "S*Korolevas Pavlina of Clara är den klart mest lysande stjärna bland alla ryssar under året"
Både Pavlina och matte är stolta över priset och de fina orden.

Nedan Pavlina med sin fina minnespokal
   
Maj 2016

Ny kull på väg - Justina och Vertigo blir föräldrar
Den 30 maj började Justina löpa. Hon och Vertigo umgicks några dagar i sommarvärmen. Nu väntar Justina smått och hon och Vertigo blir föräldrar till sin andra gemensamma kull. Vi håller tummarna för sommarens kattpar! De små blå väntas i början av augusti

Nedan sommarens kattpar under sin date.

Nedan de blivande föräldrarna - Justina till vänster och Vertigo till höger
   
April-maj 2016

Claras och Vertigos fyra pojkar
Det visade sig att Claras tredje kull var fyra pojkar. Småkillarna döptes till Kapris of Clara, Kimmie of Clara, Kalle of Clara och Kendi of Clara. Det var en riktigt stilig killkull med fyra pigga, alerta och fina rysspojkar. Mamma Clara tog väl hand om sina fyra pojkar. Nu har de fyra lekfulla småbusarna flyttat till sina nya lyckliga familjer

Till vänster mamma Clara med de fyra pojkarna. Till höger de fyra killarna tillsammans 6 veckor gamla.

Nedan var och en av pojkarna. Överst till vänster Kalle och till höger Kimmie.
Under till vänster Kendi och till höger Kapris
   
28-29 februari 2016

Fyra Clara - Vertigo bebisar födda
Lördagen den 28 februari och söndagen den 29 februari föddes fyra små blå här i Vesene. Lilla mamma Clara Felicia var så duktig och pappa Vertigo är nu stolt pappa till de fyra småttingarna.
Clara fick en gigantisk mage och mådde bara fint under hela dräktigheten.
De små är pigga, alerta och kärnfriska. De hade bra födelsevikter också: 106, 102, 96 och 94 gram.
Så nu är vi alla - mamma, pappa och stolta "mormor/farmor - matte" - glada och lyckliga för att allt gick galant denna gång också!

Nedan till vänster lilla mamma Clara Felicia med sin stora mage precis innan hon skall föda.
Till höger den stolta pappan - min Vertigo (FI*Zarin Vertigo)

Här ser ni mamma Clara med de små och de fyra små, bara ett par timmar gamla.
   
Julen-15 Clara och Vertigo - julens kattpar. Kull på gång?
På självaste julaftonen började Clara löpa. Hon och Vertigo umgicks intensivt i flera dagar. Nu hoppas vi att resultatet av mötet blir många vackra blå i slutet på februari - början på mars. Clara - Vertigo bebisarna är såå välkomna!

Nedan några foton från kattparets julträff
   
Hösten - vintern 2015 Kattlycka i Vesene
Det är så fantastiskt att alla mina katter är fina kompisar och kommer väl överrens. Det är inte alla förunnat. Jag är så lycklig för mina katter och att vi har sådan fred i kattkollektivet i Vesene. Det är en fröjd och förmån att ha fått sådana lyckliga och sällskapliga katter.

Nedan de såta killkompisarna Prinsen och Vertigo

Nedan de fyra kompisarna Prinsen, Isadora, Pavlina och Katija
   
13 Nov 2015 Katija fyller hela 15 år!!!
Idag fyller vår pigga och alerta grand-old lady 15 år! Din ålder syns bara på de stiliga silvriga morrhåren. Ett fyrfaldigt leve för allas vår drottning!!!!

Nedan vår 15-åriga drottning
   
Höstens utställ-ningar Pavlina och Vertigo framgångsrika på utställningar
Under sommaren och hösten har både Vertigo och Pavlina ställts ut ett antal gånger. Båda har haft fina resultat och framgångar. Vertigo blev BIS (Bäst in Show) i Halmstad den 15 augusti. Pavlina har blivit BIV (Bäst i variant) vid sex av sina åtta utställningar, vid tre tillfällen har hon blivit nominerad till panel och blev BIS (Bäst in Show) den 19 september i Västra Frölunda. Gissa om matte är glad?

Nedan Pavlina

Nedan Vertigo
   
Oktober- november 2015 Fyrlingarna flyttar
I slutet av oktober - början av november var det dags för de fyra små Justina-Vertigo ättlingarna att flytta till sina nya lyckliga familjer i Hultsfred, Helsingborg, Asarum och Hässelby. Vi saknar de ljuvliga och sociala småttingarna - mamma Justina och pappa Vertigo kan vara väldigt stolta över de fyra små.

Nedan mamma med sina fyra alerta små - de små 10.5 veckor gamla på fotona.
   
Augusti 2015 Justinas och Vertigos små - tre flickor och en pojke
Justinas fyrlingar döptes till Vilda by Justina, Vilja by Justina, Vera by Justina och Viking by Justina. Det var fyra pigga och alerta små Justina födde och samtliga med ett fantastiskt fint temperament.

Nedan stolta Justina med sina 8 dygn gamla fyrlingarna. Bredvid de små 3.5 veckor gamla.

Nedan fyrlingarna - fyra veckor gamla
(Överst: Vera till vänster - Vilda till höger
Under: Viking till vänster - Vilja till höger)
   
2 augusti 2015

Isadora Gloria fyller 3 år
Idag fyllde vår älskade Isadora hela 3 år. Grattis och hurra vackra Isadora!

Nedan den lilla 3-åriga prinsessan
   
3 augusti 2015 Hurra - fyra små blå födda!
Tidigt imorse födde Justina fyra små blå. Allt gick perfekt och Justina var jätteduktig. Pappa Vertigo fick bara vanka av och an utanför dörren när bebisarna kom till världen. Ja, sådant är livet för en kattpappa. Det ser ut som om det är tre flickor och en pojke som Justina och Vertigo blivit lyckiga föräldrar till. Alla pigga och kärnfriska. De väger hela 88, 91, 94 och 98 gram. Nu ligger fyrlingarna hos sin stolta mamma och bara äter och äter.

Nedan mamma Justina med sina nyfödda

Det första fotot på Justina - Vertigo bebisarna - några timmar gamla
   
Juli 2015

Sommar i kattgården
När sommaren kommer är katterna lyckliga. De älskar sin kattgård. De vill ut så fort solen går upp och vill inte frivilligt komma in om kvällarna. I år blev det en regnig sommar och tassarna blev våta mest hela tiden. Men lite sol fick vi ändå och katterna var lyckliga.
Mattes cykel blev ett intressant studieobjekt för Vertigo och Prinsen. Lilla Pavlina solade sig mest men prövade att lära sig cykla också.

Prinsen och Vertigo undersöker hur detta åkdon fungerar. Lilla Pavlina vilar sig baktill.


För lilla Pavlina är cykeln som en skön viloplats men hon testar också om det går att susa iväg med åkdonet...
   
3 juli 2015 Hurra - Severina fyller 10 år
Idag fyllde vår andra oldlady Severina Valentina 10 år. Hon är pigg och alert. Severina firades med räkor till alla katterna. 10 åriga ryssdamen fotograferades givetvis dagen till ära. Grattis vår bästa Severina Valentina!

Nedan vår 10-åring - hurra och grattis!
   
Slutet maj 2015 Parning - Justina och Vertigo
I slutet av maj var det dags för parning av Justina och Vertigo. Justina var igång snabbt och Vertigo, 10 månader, verkade redo för sin första parning.
Daten blev lyckad. Justina-Vertigo bebisarna väntas i Vesene i början av augusti.

Nedan de blivande föräldrarna - Vertigo till vänster och Justina till höger
   
15 maj 2015

Sorg i Vesene - Amalija fick somna in
Amalija blev orkeslös och började hosta. Efter snabb färd till veterinär och undersökning och röntgen konstaterades det att hon hade en tumör i juvern med flera metastaser till lungorna.
Det fanns inget att göra och vår älskade Amalija Katerina fick somna in.

Vi saknar Amalija enormt men minns henne med stor glädje. Vackra Amalija var min andra ryss och hon blev 11 år och 9 månader gammal. Amalija blev mor till sammanlagt 10 ryssar.
Hon är nu änglakatt och lycklig med sin dotter Odelija i katternas himmel.
Amalija sover sin eviga sömn i kattgården hemma i Vesene.

Amalija var en mycket älskad katt - nedan två foton på henne.

Sov i ro vår vackra älskade Amalija - vi kommer alltid minnas dig.
   
April-maj 2015 Claras pojkar flyttade
I slutet på april - början av maj flyttade de tre pojkarna Pax, Pavel och Panther till sina nya familjer. Lilla Pavlina blev kvar hos oss i Vesene. Pojkarna bor nu i Växjö, Lidingö och Danderyd hos sina lyckliga nya ägare. Det blev tomt efter de små ljuvliga liven men nu stojar och busar de hos sina nya familjer.

Här är fyrlingarna tillsammans strax innan pojkarna skall flytta.

Lilltjejen Pavlina blev kvar hos oss - här ligger hon tillsammans med mamma Clara.
   
April 2015

Claras fyra snart flyttklara
Clara-Leo bebisarna är nu hela 10 veckor gamla. De mår alla finfint och är pigga och alerta.
Mamma Clara tar väl hand om de små och lär dem allt de behöver kunna.
De fyra har döpts till Pax of Clara, Panther of Clara, Pavel of Clara och Pavlina of Clara. Pojkarna kommer snart flytta till sina nya familjer i Växjö, Lidingö och Göteborg. Lilla enda tjejen Pavlina blir kvar hos oss i Vesene

Nedan de 4 när de var 7 veckor gamla - från vänster Pavel, Pax, Pavlina och Panther
På fotot under de 4 tillsammans 10 veckor gamla - från vänster Pavel, Pax, Pavlina och Panther

Pavel Pax
Pavlina Panther
   
Jan 2015 Clara födde fyrlingar
Tidigt på morgonen den 31 januari födde Clara fyra små blå. Det var hennes andra kull. Det verkar vara tre pojkar och en flicka - alla välskapta och friska. Clara var jätteduktig och förlossningen gick perfekt. De fyra föddes inom loppet av knappt två timmar och vägde 89, 92, 96 och 100 gram.
Nu ligger lilla mamma med sina fyra små och är nöjd och harmonisk. De små diar för fullt och alla ser ut att må finfint.

Nedan ser ni lilla nyblivna mamma Clara Felicia med sina fyrlingar.
På fotot till höger är de fyra små bara ett par timmar gamla
   
2014
2015
Med hopp om ett lyckosamt nytt år 2015.
År 2014 blev ett år som innebar förluster och sorger för oss i Vesene. Men året förde också med sig flera glädjande händelser som givit tröst och inger hopp för framtiden. Min förhoppning och tro är att det kommande året blir lyckosamt och framgångsrikt!
Vi i Vesene önskar nu alla två- och fyrbenta en riktigt god fortsättning och ett fridefullt kommande år!
   
Dec 2014 In memoriam - ljus över Odelija och lilla juvelen.
Ett ljus brinner alltid hemma i kattgården för min älskade Odelija, som bara blev 5 år och 9 månader gammal. Vi saknar dig mycket. Ett ljus brinner också för Justinas lille pojke - vår lille änglaryss, som bara blev 3 dygn gammal. Ni finns i våra tankar.

   
Nov 2014

Kull väntas - Clara dräktig!
I slutet av november - början av december var den stilige ryssherren DK*Malevitch Splinters Leonardo på besök hos Clara. De båda fattade tycke för varandra och nu väntas det en kull med små blå vid månadsskiftet januari - februari -15. Vi håller tummarna för många vackra blå! Det blir den 15:e kullen hos S*Koroleva. De små är såå efterlängtade och välkomna!

   
Nov 2014 Vertigo från Finland flyttade hem till oss
Den 14 november flög jag till Helsingfors och hämtade hem vår lille nya rysskille FI*Zarin Vertigo (född 2014-07-14). Vertigo är en kavat, trygg och lekfull liten rysspojke. Han blev snabbt hemmastadd i kattkollektivet härhemma och har nu bott in sig hos oss. Han och de andra katterna trivs väl tillsammans och Vertigo förgyller vår tillvaro med all sin energi. Han har redan varit på sin första utställning och blev BIV (Bäst i variant) totalt och fick väldigt fina omdömen. Vertigo kommer förhoppningsvis att bli pappa till några framtida kullar här i Vesene.

   
Nov 2014 Katija - 14 år gammal
Den 13 november fyllde Katija hela 14 år. Grattis min grand old lady!
Katija är pigg och social. Hon är fortfarande drottningen i huset. Jag har numera tre pigga och alerta äldre ryssladies härhemma - Katija 14 år, Amalija 11.5 år och Severina 9.5 år. Alla tre är kastrater som är friska och livliga. För mig är det självklart att behålla alla mina katter livet ut. Det är en gåva att få rå om både unga fertila russian blues och friska seniorryssar. Vi har ju gott om plats i vårt hus i Vesene.

   
Sept 2014 Farväl lilla juvel - vila i frid
Justinas lille pojke överlevde inte - den 26 september lämnad han oss till vår stora sorg. Han fick lunginflammation och blev bara tre dygn gammal. Han var en liten ängel som kom till oss, log och vände om. Jag hann inte döpa dig men du var en liten unik juvel. Nu är du en liten kattängel som leker och stojar och tas väl om hand om av mormor Odelija i katternas himmel. Du blev den första lilla bebis (av alla de 47 som hittills fötts hos oss) som lämnade oss tidigt.

   
Sept 2014
Justina fyllde 4 år, parades och födde en liten pojke
Den 16 juni fyllde Justina 4 år. I mitten av juli parades hon med den stilige ryssherren DK*Malevitch Splinters Leonardo. Den 23 september födde hon en enda unge, en fin liten pojke. Det var första gången det bara föddes en så liten kull - med en enda unge i min uppfödning.
   
Juni Juli Aug
2014

Både glada och tråkiga händelser
I början av sommaren ögonlyste jag flera av mina katter igen. Detta p g a att det upptäckts att det finns katarakt i vår ras. Tyvärr visade det sig att Prinsen utvecklat katarakt, visserligen ganska lite men ändå. Jag bestämde mig för att tillsvidare inte avla på honom. I avvaktan på vad forskningen kommer fram till kring denna ögondefekt blev Prinsen chipkastrerad i juni.
Både Justinas och Claras ögon var dock helt utan anmärkning.
Sommaren blev varm och skön. Dahliorna blommade vackert och katterna älskade att vistas i sin kattgård under de varma dagarna och svalkan om kvällarna.

Maj 2014 Katterna samsas väl i Vesene
Det är skönt att alla mina katter kommer så väl överens härhemma. Jag kan vara lycklig över alla mina älskade katter som är så sociala och trivs så gott tillsammans. Här syns de tre kattflickorna Justina, Clara och Isadora tillsammans. Nog syns det att trivs ihop?
   
Vår
2014
Flera utställningar & Clara och Prinz IC
Under året blev det flera utställningar med fina resultat. Prinsen blev BIS (Best In Show) vid utställning i Falköping den 18 maj. Både Clara och Prinsen blev IC (Internationell Champion) vid utställning i Norge 22 juni. Justina har också varit utställd och har nu inte så långt kvar till den högsta titeln SC (Supreme Champion)

   
April 2014 Vila i frid älskade Odelija
Odelija begravdes hemma i kattgården i Vesene. Solen skall alltid lysa över dig och de vackraste blommor blomma till ditt minne. Dina kattkompisar kommer alltid att finnas runt dig.


Febr 2014 Claras fyra flyttade till sina nya familjer
Under februari var Claras fyra, Hamlet of Clara, Helios of Clara, Hermione of Clara och Helija of Clara flygfärdiga.
De bor nu hos sina nya familjer i Kalmar, Västerås, Lund och Forshaga

   
Jan 2014 Stor sorg - Odelija somnade in
Den 23 jan tidigt på morgonen hittade jag Odelija helt kraftlös. Körde henne med ilfart till Blå Stjärnans djursjukhus.
Hon lades in på intensiven men trots att allt gjordes för henne gick hennes liv inte att rädda. Jag fick fatta det svåra och mycket tunga beslutet att låta henne somna in. Den 24 jan på kvällen tog vi farväl och kl 18.35 somnade hon lugnt in i min famn. Det var så sorgligt. Vid obduktionen visade det sig att Odelija drabbats av hemolytisk anemi med levercellsdegeration som följd.
Saknaden är enorm men en stor tröst är att Odelijas båda vackra döttrar Justina och Clara finns kvar hos mig. Vi kommer alltid att minnas dig Odelija som världens mest godmodiga ryssflicka.
Tack Odelija för att vi fick rå om dig och för all den glädje och de åtta fina ungar du gav oss. Vi sörjer dig enormt.
Du är nu den vackraste av änglar i katternas himmelska paradis. Du kommer alltid att fattas oss.

   
Jan 2014

På gång under våren 2014
Det har hänt en hel del i Vesene under vintern 2013/2014 som upptagit min tid. Har bytt jobb och slutade i Alingsås kommun efter 23 år. Den 1 jan 2014 började jag som verksamhetschef inom Sektor omsorg och stöd inom Lerum kommun. Det innebär lite längre arbetsresor men katterna har det bra under dagarna. De tar hand om hemmet och samsas väl alla åtta. Lille Prinz (kallad Prinsen) har vuxit rejält och är lite av husets herre. Han trivs med alla sju flickorna och de låter honom stå i centrum även om de exakt vet vad de vill. Men det är skönt att alla är så såta vänner och har hittat sina roller och uppgifter i kattkollektivet.

De båda yngsta Prinsen och Isadora blev båda ögonlysta i slutet på september. Bådas ögon var utan anmärkning.
Nu är alla mina katter ögonlysta. Samtliga utan anmärkning.
Ögonlysning är den viktigaste förebyggande hälsoåtgärden i dagsläget eftersom det upptäckts att katarakt förekommer i rasen. Som uppfödare vill jag vara noggrann i denna osäkra situation. Jag kommer även ögonlysa alla mina kattungar innan de flyttar till sina nya familjer. Claras fyra blir troligen den första rysskullen som ögonlyses. De blir således riktiga små pionjärer och föregångare! Jag kommer dessutom att alltid ögonlysa katterna före varje parning och kommer inte att para någon av mina honor med en hane som inte är ögonlyst.

Vår kattklubb Ryssfolket har under hösten -13 börjat jobba aktivt med frågan om katarakt - tillsammans med de nordiska rasringarna och forskare inom området. Vi hoppas få mer kunskap om bl a omfattning, hur sjukdomen ärvs och vilka former av katarakt som förekommer i vår ras. Målet är att så småningom utarbeta ett gentest för vår ras. Jag har åtagit mig att vara en av Ryssfolkets två representanter i det nordiska forskningsrådet och tycker det är mycket givande och intressant att jobba med denna för rasen viktiga hälso- och framtidsfråga.
Det finns absolut ingen anledning till oro i dagsläget men samtidigt får signalerna om att katarakt upptäckts hos russian blue inte nonchaleras - det är min bestämda uppfattning.

Under våren - försommaren 2014 kommer jag börja planera för nästa kull. Troligen blir det Prinsen och Odelija som blir föräldrar till den kullen. Mer information kommer senare.

Det blir säkert några utställningar under våren för både Justina, Isadora och Prinz. Justina har bara ett par cert kvar innan hon blir Supreme Champion. Prinsen verkar trivas som fisken i vattnet med utställningar och det har hittills gått bra för honom. Isadora har bestämt sig för att utställningar ändå kan vara något för henne även fortsättningsvis - hon ville nämligen inte alls medverka vid ett tillfälle i höstas. Men nu verkar det vara ett minne blott, hon var samarbetsvillig igen senast. Så vi fortsätter utställandet - i mån av tid och kraft.

Nedan de båda yngsta ryssarna i Vesene - Isadora Gloria till vänster och Prinz "Prinsen" till höger

Isadora Prinsen
   
Jan 2014

Clara och hennes fyrlingar
Clara och den stilige ryssherren Sixten (S'Wynjas Jam-Jam) träffades i slutet av augusti - början av september. De båda fattade tycke för varandra. På natten till den 3 november födde Clara fyra välskapta små blå. Allt gick utmärkt. Det blev två flickor och två pojkar som Clara födde i sin första kull. Clara är en fin liten kattmamma och tar väl hand om sina små.
De fyra har fått sina nya familjer och kommer att flytta från oss i slutet på januari. De små är pigga och alerta.
De har döpts till Helija of Clara, Hermione of Clara, Hamlet of Clara och Helios of Clara.

Nedan de båda stolta föräldrarna - Jam-Jam till vänster och Clara till höger


Nedan mamma Clara med sina nyfödda. Undertill de båda flickorna till vänster och de båda pojkarna till höger - på fotot 8.5 vecka gamla.
   
Sept 2013 Planerad parning - Claras första kull
I slutet av augusti - början av september kommer Clara att träffa sin utvalde Jam-Jam (S*Wynjas Jam-Jam) - Sixten kallad. Om mötet mellan de tu går bra och de fattar tycke för varandra kommer Claras första kull att födas i mitten av november. Vi håller tummarna för kattparet och att Clara skall få flera vackra små blå.

Nedan de blivande kattföräldrarna - Clara till vänster och Jam-Jam till höger

   
Juni 2013

Prinsen - ryssherren i Vesene
Den 24 juni kom vår efterlängtade rysspojke Prinz (DK*Kirstejn's Prinz Achimov BlueDane) hem till oss i Vesene. Han anpassade sig snabbt och lätt. Alla kattflickorna var nyfikna och snälla mot nykomlingen. Vi kallar honom Prinsen och han är verkligen både prins och kungen i huset. Prinsen är en stilig och alert rysskille med väldigt gott temperament. Han kommer förhoppningsvis att bli pappa till några kullar här i Vesene - när han blivit lite äldre. Det kommer också att bli utställning för Prinsen i framtiden. Vi är så glada för att ha fått en liten ryssherre i hemmet. Prinsen är onekligen "tuppen i hönsgården".

Nedan två foton på lillprinsen - 5 månader och en vecka gammal

   
Juni
Juli
2013

Severinas fyrlingar har flyttat till sina nya familjer
Vid midsommar och i början på juli flyttade Severinas fyra små till sina nya familjer. Allt gick fint och de små har tagit flyttningarna väldigt fint. Alla fyra har det bra i sina nya familjer. Severina däremot har saknat sina små. Hon var en riktig kycklingmamma denna gång. Snart blir Severina kastrat och skall bara leva ett gott "pensionärsliv". Det är hon som 8-årig ryssflicka värd efter att ha fött hela 14 välskapta ungar - 6 flickor och 8 pojkar.

Nedan ser ni de fyra Severina - Leoättlingarna
Överst: Dareios till vänster och Djingis till höger
Nedan: Dorina till vänster och Dorfeus till höger

   
Juni 2013

En ryssherre i huset!
Nu skall vi få en ryssherre i huset bland alla flickorna! Den 24.6 kommer den stilige Prinz (DK Kirstejn Prinz BlueDane) hem till oss från Danmark. Han är så välkommen och efterlängtad. Prinz kommer att bli både herre på täppan och vår egen prins. Han kommer att få det väldigt bra med alla ryssflickorna omkring sig.

Nedan ett foto på vår lille Prinz

   
Maj 2013

Isadora, Clara och Justina på utställningar
Under våren har utställandet fortsatt - i relativt lugn takt. De båda minstingarna Clara och Isadora har ställts ut några gånger under vintern - våren. Det har gått bra för dem båda. Clara blev Champion i Göteborg den 26.5. Båda har blivit BIV (Bäst i variant) och Nominerade flera gånger. Justina fortsätter sin utställningskarriär med siktet på Supreme Champion.

Nedan ett foto på Clara ute i kattgården som hon fullkomligt älskar

På utställningen i Allingsås den 12 maj blev Isadora fotograferad av Ingrid Rosengren. Nedan tre av fotona.
   
Maj 2013

Severinas fyra har fått sina namn
Severinas fyra har nu fått sina namn. Denna gång blev det på bokstaven D. De fyra döptes till Dorina Leona, Djingis Leo, Dareios Leon och Dorfeus Leonid. Alla fyra har nu också fått sina nya familjer. de fyra är pigga och alerta.

På fotot nedan är de fyra små 6 veckor gamla.
   
30 Mars 2013 Severina födde fyrlingar
På självaste påskafton födde Severina fyra välskapta små blå. Det blev tre pojkar och en flicka. Allt gick utmärkt och hela förlossningen var över på tre timmar.


Nedan ett foto på den blivande mamman med
   
Mars 2013 Severina väntar sin fjärde och sista kull
Severina och Leo träffades i slutet på januari. Kattparet fattade tycke för varandra. Lagom till påskhelgen, runt 29-30 mars, väntas de små se världens ljus.
Vi väntar med spänning. Det blir så kul med små blå här i Vesene igen!

Nedan ett foto på den blivande mamman med sin växande mage.
   
Mars 2013 Clara Felicia, 11 mån och Isadora Gloria 8 mån
De båda yngsta ryssflickorna Clara Felicia och Isadora Gloria växer fort nu och börjar bli stora tjejer. Båda är glada, harmoniska och alerta ryssflickor. De trivs gott med varandra och de andra fem ryssflickorna härhemma.

Nedan två nytagna foton på minstingarna. Clara till vänster och Gloria till höger.
Clara Isadora

6 Jan 2013

Ny kull planerad under våren 2013
Under våren kommer Severina - som till sommaren blir 8 år gammal - att få sin fjärde och sista kull. Severina har hittills fått 10 välskapta små (sept 2007, dec 2008 och april 2011). Parningen är planerad till februari -13. Om allt går vägen kommer de små att födas före 1 maj och kan därmed flytta till sina nya familjer mot slutet av juli. Pappa till kullen blir den mycket framgångsrike och väldigt stilige rysskillen SC DK*Malevitch Splinters Leonardo JW. En finare pappa får man leta efter. Ungarna i denna kull säljs som sällskaps- och utställningskatter.

Nedan de båda blivande kattföräldrarna - Leo till vänster och Severina till höger.
Leo Severina

26 Dec 2012

Gott Nytt År! Ny kull planeras...


Till våren blir det en ny kull småryssar här i Vesene. Det blir Severinas fjärde och sista kull. Mer information om den kommande parningen kommer inom.kort.


26 Dec 2012

Justinas små har fått sina nya hem och familjer
Justinas tre pojkar, d v s Isidor, Ikaros och Igor, har nu alla fått sina nya familjer. Igor flyttade till Lisbeth i Danmark 16 december. Isidor och Ikaros bor hos sina nya familjer sedan slutet av oktober. Lilla Isadora bor kvar hos mig och de sex andra ryssflickorna. Alla fyra har det bara fint och är sina familjer till stor glädje.

Nedan ser ni fyrlingarna - på fotot 11.5 veckor gamla

 

8-9 Dec 2012 Isadora och Clara på utställning
Helgen 8-9 december ställdes både Clara och Isadora ut i Västra Frölunda. Det gick väldigt bra för båda och för Isadora t o m helt strålande.
På lördag blev Clara EX 1 och BIV (Bäst i variant) av ungdjur (6-10 mån) + vuxna. På söndag blev hon åter EX 1. Isadora blev på lördag EX 1 BIV (Bäst i variant) av juniorer (3-6 mån) och Nom (nominerad). I panelen blev det jämnt mellan Isadora och en bengal. Skiljedomaren fick avgöra och valde då bengalen. På söndag blev Isadora EX 1, BIV (juniorer och ungdjur. Slog alltså moster Clara) och Nom igen. Denna gången gick det vägen - Isadora blev BIS (Bäst in Show)!
Vilken utställningsdebut!
Båda var dessutom på ett strålande utställningshumör, var lugna och tycktes trivas gott.


Nedan: Bäst in Show-tjejen Isadora (till vänster) och Clara med sin BIV-krokard (till höger) Under de båda kattflickorna tillsammans i sin utställningsbur.
Isadora Clara

 

 

2 Okt 2012

Justina - Jimbo fyrlingarna
Justinas fyra småttingar och mattes stoltheter är idag 8.5 veckor gamla. De utvecklas väl och är stiliga, pigga och alerta. De busar och stångas med varandra under mamma Justinas ständigt vakande öga. De har fått sina namn - Isadora Gloria, Isidor Grigor, Ikaros Gogol, och Igor Gideon. Lilla Isadora stannar kvar hos mig och de andra ryssflickorna. Isidor ska flytta till Boel i Lindome och Ikaros skall bo hos Natalia och Kalle i Jönköping.

Lille stilige Igor söker fortfarande sina framtida tvåbenta livskamrater och familjemedlemmar. Den familj som vill bli sambo med en verkligt stilig rysskille med gott temperament har alltså fortfarande chansen att få äga och ägas av lille gossige Igor!
De fyra små är flyttklara efter den 25 oktober.

Här poserar fyrlingarna tillsammans


Nedan Isadora till vänster och Ikaros till höger
IsadoraIkaros

Här ser ni Isidor till vänster och Igor till höger
Isidor Igor11 Aug 2012 Hurra - kattgård byggd och invigd!
Lördagen den 11 augusti förverkligades äntligen min fleråriga vision - att ge mina katter en inhägnad kattgård. Under många år har jag nämligen drömt om att ge katterna möjlighet att vistas ute – så att de kan känna vindarna i nosen och uppleva gröngräset under sina tassar. Under några dagar i början av augusti byggde min brorson Robin Merta med gott stöd av sin sambo Sara en kattgård i anslutning till mitt hus. Kattgården är ca 16 kvm stor och 2,80 m hög. Katterna kan nu vandra ut och in genom ett fönster.
Katterna har invigt sin kattgård och verkar uppskatta tillvaron i sitt paradis i det fria. Jag hoppas att de skall trivas och är så glad för deras skull. Jag tackar min brorson och hans sambo för att de hjälpte mig att förverkliga denna dröm!

Nedan till vänster ser ni kattgårdskonstruktören och bygg mästaren framför sina färdiga verk. Till höger syns kattgården från den ena sidan.
2 Aug
2012

Fyra Justina - Jimbosar födda
Den 2.8 – tidigt på morgonen och förmiddagen födde Justina fyra små blå! Justina var en duktig förstagångsföderska – förlossningen förflöt fint. Hon har även visat sig vara en lugn och harmonisk liten kattmamma som tar hand som sina småttingar på ett exemplariskt sätt.
De små vägde 88, 94, 97 och 111 gram vid födseln och det var tre pojkar och en flicka som Justina fick. Småttingarna ser ut att utvecklas bra och både Justina och matte är väldigt glada och stolta över de fyra nykomlingarna!

Nedan överst: Till vänster: Mamma Justina - Till höger: Pappa Jimbo
Nedan mitten: Till vänster: Mamma Justina med sin stora mage en vecka innan förlossningen - Till höger: En lycklig mamma med sina nyfödda - 4 timmar gamla.
Nedan underst: De fyra småttingarna - 1 vecka gamla


Justina Jimbo
Justina Justina
Juni-Juli 2012 Odelijas små - utflugna
I slutet av juli flyttade Odelijas tre pojkar till sina nya familjer i Stockholm och Partille.
Lilla Clara blev kvar hos mig och de andra ryssflickorna i Vesene. De tre pojkarna – Caesar, Cosmos och Claudius - har funnit sig väl tillrätta i sina nya hem. De har alla blivit fyrbenta telningar hos sina tvåbenta människor och tjänare. Vi saknar dem förstås men är samtidigt glada för att de alla fått det så bra hos sina nya familjer.


Nedan ser ni fyrlingarna – 12 veckor gamla.
Överst: Caesar till vänster - Claudius till höger.
Nederst: Cosmos till vänster - Clara till höger.

Ceasar Claudius
Cosmos Clara
10 Juni 2012 Odelijas småttingar döpta och snart flyttklara
Nu är Odelijas fyra redan 9 veckor gamla och ljuvligt livliga och alerta!
De har fått sina namn och de döptes till: Clara Felicia, Caesar Fenix, Claudius Felis och Cosmos Felix. Det är inte vilka namn som helst som duger åt sådana små underverk! De tre pojkarna kommer i slutet av juni - början av juli flytta till sina nya lyckliga familjer. Lillflickan Clara blir kvar här i Vesene hos mig och de andra ryssflickorna.

Nedan de små - till vänster 4.5 veckor gamla och till höger 9 veckor gamla.
26 Maj 2012 Jimbo på besök hos Justina
Den 26 maj hämtade jag hit den stilige ryssherren Sunna Nordica Jarl Jimbo Malevitch från Danmark. Han och Justina umgås nu under några dagar i ett eget rum. De verkar ha fattat tycke för varandra. Nu håller vi tummar och tassar för att resultatet skall bli många vackra små blå mot slutet av sommaren. Det kan inte bli annat än fina ungar efter detta stiliga kattpar!

Nedan kattparet - Jimbo till vänster och Justina till höger
Jimbo
Justina

Maj 2012 Justina - Grand Internationell Champion (GIC)
Lördagen den 5 maj vid utställningen i Alingsås blev Justina Grand Internationell Champion! Justina gillar verkligen utställningar och det är kul att hon hann bli GIC innan sin planerade "date" med den stilige Jimbo.

Nedan ser ni den nyblivna GIC Justina by Buddha
Justina

5 April 2012 Hurra - fyra Odelija - Artos födda!
På skärtorsdagen mellan kl 17.55 - 20.25 födde Odelija fyra små blå. Förlossningen gick finfint och Odelija var enormt duktig. Det blev tre stiliga rysspojkar och en vacker liten ryssflicka. Det är fyra riktiga guldklimpar till småryssar som såg världens ljus - de vägde hela 125, 116, 119 och 131 gram vid födseln. Det är således fyra perfekta och kärnfriska små blå som nu ligger hos en lugn och snäll mamma och bara äter och äter.
Och matte är bara sååå stolt och glad!

Nedan de båda stolta föräldrarna - Arto till höger och Odelija till vänster.

Odelija
Arto

Här de första fotona på de fyra små blå. På första foto under föräldrarna bara 5 timmar gamla. På de andra 2.5 dygn och knappt 4 dygn gamla.Feb 2012 Hurra - Odelija väntar smått!
I början på februari träffades Odelija och hennes utvalde, den stilige rysskillen "Arto" (FI Katzenhof Regulus). Tycke uppstod och nu väntas det små blå här i Vesene! Vi ser med spänning fram emot de små - som beräknas födas runt 10 april.

Nedan de stolta blivande föräldrarna.
Arto överst och Odelija nedanför.
Arto
Odelija

Nov 2011 Planerade parningar för Odelija och Justina
I augusti var jag i Danmark hos Maria Malevitch och hälsade på Odelijas och Justinas blivande rysskavaljerer Katzenhof Regulus ”Arto” och Sunna Nordica Jarl Jimbo Malevitch. Det var två verkligt stiliga ryssherrar – importerade från Finland och Ryssland. Det blir parning för Odelija i början av 2012 med Arto och för Justina senare under våren (april- maj) med Jimbo! Nedan de båda förväntansfulla kattflickorna – foton på deras tillkommande kan ni se på hemsidan: www.malevitch.dk

Odelija
Här sitter Odelija och tänker på sin Arto.

Justina
Justina funderar på mötet med sin Jimbo.

Nov 2011 Vi flyttar ut till landet!
I mitten av november flyttar vi ut till landet och installerar oss i ett stort hus. Vårt nya hem har döpts till Kattlyckan – jag hoppas att det blir ett paradis för katterna! Här finns gott om utrymmen och en härlig stor trädgård. Till våren kommer katterna att få en egen kattgård där de kan lapa sol, känna vinden susa, se kossor på ängarna runt omkring och få möjligheten att nosa på gräset! Nedan ser ni två foton på vårt nya hem Kattlyckan – som ligger i Ljung,Herrljunga kommun, 3,5 mil utanför Alingsås.

Juli 2011 Severinas små flyttat – Justina IC
Severinas småttingar Belissa Alina och Bela Amos har nu flyttat till sina nya familjer i Johanneshov och Göteborg. De båda var väldigt fästa vid varandra men nu har de det jättebra på var sitt håll.

Här ser vi de båda syskonen - Belissa till vänster och Bela till höger.

Justina blev IC (Internationell Champion) vid utställning i Telemark, Norge den 31 juli. Hon är en verklig utställningsstjärna som alltid spinner högljutt på domarbordet och är helt oberörd av allt främmande i utställningsmiljön!
Justina
Här ser ni Justina - nybliven IC

Juni 2011 Odelija Supreme Champion och Justina Champion!
Den 15 maj blev Odelija Supreme Champion (SC) på utställning i Mariestad. Gissa om matte är stolt och lycklig för att mattes vackra Odelija nu uppnått den högsta av titlar!?
Lilla Justina, som snart fyller ett år, har inlett sin utställningskarriär som vuxen katt. Hon blev Champion (CH) samma dag som mamma Odelija blev SC. En verkligt fin utställningshelg för matte och de båda kattflickorna!
Båda kattflickorna har verkligen ett fantastiskt utställningstemperament. De tycks njuta av att vara på utställning och gillar att visas upp. Det är kul att kunna ställa upp två spinnande katter på domarbordet!


Nedan två foton på Odelija som nybliven Supreme Champion!
Foto: Skaraborgsbild

Nedan två nytagna foton på Justina – nybliven Champion.

Juni 2011 Severinas både småttingar döpta
Severinas båda små växer snabbt nu och är enormt  pigga och alerta. De är snart 6 veckor gamla. De båda har döpts till Belissa Alina ch Bela Amos. Severina är en väldigt snäll och samvetsgrann mamma som lär sina båda små allt vad de behöver kunna och veta!


Nedan de båda småttingarna – Belissa till vänster och Bela till höger.

April
2011
Två småttingar födda!
Tidigt på morgonen den 27 april kl. 04.30 och 04.45 födde Severina två välskapta och stora småttingar. Allt gick bra och matte satt och höll tass som vanligt. Severina fick en gigantisk mage mot slutet så de båda små - en flicka och en pojke – hade det säkert finfint i den stora magen.Nu ligger de båda hos en nöjd och lycklig mamma och bara äter och äter.

Nedan ett foto på mamma Severina med sin stora mage och ett foto på Severina tillsammans med de båda små som dolde sig därinne.


Nedan foton på de små bara 6 timmar gamla. Flickan till vänster och pojken till höger

Mars 2011 Severina väntar småttingar!
I slutet av februari träffade Severina sin Lotus. Tycke uppstod
och nu väntas det smått här i Alingsås mot slutet av april. Spännande!
Vi håller tummarna för Severina och för att det blir många fina små Severina- Lotus bebisar!

Nedan ser ni nytagna foton på de blivande kattföräldrarna.
Lotus till vänster och Severina till höger.

Lotus
Severina


Mars 2011 Odelija och Justina på utställningar
Både mamma Odelija och dotter Justina har ställts ut flera gånger under vintern. Det har gått bra för dem båda. Odelija är på väg att bli Supreme Champion (SC) och lilla Justina
kommer snart att börja tävla som vuxen katt. Hon är numera 9 månader gammal och en alert och väldigt glad kattflicka. Både Odelija och Justina trivs gott på utställningar. Under maj och juni blir det fler utställningar för dem.

Nedan ser ni mor och dotter tillsammans.Jan 2011 Severina – planerad parning

Under januari kommer Severina att träffa sin utvalde rysskille S*Kosmoskattens Lotus. Om allt går enligt planerna och de tu fattar tycke för varandra kommer en kull ljuvliga små blå att födas här  i Alingsås under april! Härligt– vi väntar med spänning och håller tummarna för Severina och hennes Lotus!
Nedan ser ni porträtt av de båda blivande kattföräldrarna - Lotus till vänster och Severina till höger. Visst är de fina?!


Lotus
Severina
Foto: Elisabeth Larsson
 

Okt
2010
Utställningsdebut och planerad parning.
Lilla Justina har nu debuterat på utställning. Både hon och mamma Odelija har ställts ut under oktober. Allt har gått finfint och det blir fler utställningar under vintern. Mamma Odelija blir förhoppningsvis Supreme Champion (SC) och vi hoppas på stora framgångar för lillflickan Justina också.

För Severina planeras det parning runt årsskiftet. Någon lämplig hane är ännu inte utsedd men sökandet har inletts.

Nedan till vänster ser ni Justina och till höger om henne Odelija.
Under de båda är det Severina.


Sept
2010
Odelijas tre småkillar och lillflickan
Odelijas fyra små utvecklades väl på alla de sätt. Alla fyra var enormt pigga, alerta och finfina småryssar. De döptes till Justina by Buddha, Julius by Buddha, Justus by Buddha och Justinus by Buddha. Pappa är ju den stilige Buddha. Odelilja visade sig vara en omsorgsfull kattmamma. Hon hade ett enormt tålamod och hon lämnade inte sina små för en sekund. I mitten av september flyttade de tre pojkarna till sina nya lyckliga familjer. Lilla Justina blev kvar hos oss i Alingsås. Hon styr och ställer nu med matte de fyra vuxna ryssflickorna.

Nedan ser ni de fyra småttingarna - på fotona 9 och 10 veckor gamla.
Här ser ni Odelija som den omsorgsfulla kattmamma hon var.

   
 
 
Hem Uppfödningen Mina katter Födda kullar Russian Blue På Gång Kontakta mig