Mina katter-
fem generationer av Russian Bluehonor och två rysspojkar

 
GIC S* Koroleva Severina Valentina

Severina - den självständiga
Severina är född den 3 juli 2005. Hon är dotter till Amalija och dotterdotter till Katija. Severina är numera också en lycklig kastrat. Hon fick fyra kullar med sammanlagt 14 ungar.

Severina var i sin ungdom ett riktigt piggt yrväder men numera vill hon främst ha lugn och ro omkring sig. Hon kan helt plötsligt bli ganska blyg och vill då gömma sig en stund för att kunna vara för sig själv. Severina är verkligen en unik kattpersonlighet och en självständig rysslady.

Severina var på flera utställnignar innan hon drog sig tillbaka. Hon uppnådde titeln
GIC (Grand Internationell Champion).

Klicka här för att se Severinas stamtavla
Fotogalleri Severina
   
   
GIC S*Koroleva Justina by Buddha

1

Justina – den harmoniska skönheten
Justina är dotter till Amalijas dotter Odelija, som somnade in och lämnade oss den 24 januari 2014. Justina var den enda flickan i Odelijas första kull. Justina är född 16 juni 2010.

Justina är ett energiknippe som samtidigt är väldigt harmonisk. Justina är en stilig ryssflicka med unikt gröna ögon och världens finaste temperament. Hon är alltid god, glad och nyfiken på det mesta.

Justina har fött tre kullar med sammanlagt 12 små blå. Hon skötte sina förlossningar galant och var en lugn och lycklig kattmamma. Justina kommer inte få fler kullar.

Justina har redan hunnit bli GIC - Grand Internationell Champion. Hon trivs väl i utställningsmiljön.


Klicka
här för att se Justinas stamtavla.
Fotogalleri Justina

   
   
IC S*Koroleva Clara Felicia
Clara

Clara - den självklara och balanserade
Clara är dotter till vår bortsomnade Odelija - i hennes andra kull. Clara är född den 5 april 2012.

Clara är onekligen den självklara rysstjejen. Hon är en modig och orädd kattflicka och samtidigt väldigt balanserad, social och sällskaplig. Hon vet vad hon vill, är självständig och tar för sig utan att tveka. Hon umgås på ett självklart sätt med alla de andra katterna och är alltid balanserad, klok och tålmodig. Clara är en stilig rysstjej med massor av charm.

Clara har fött fem kullar med sammanlagt 18 små blå. Clara kommer inte få fler kullar i framtiden.

Clara har varit utställd många gånger och är alltid lugn och trygg på utställningar. Hon har uppnått titeln IC - Internationell Champion.

Klicka här för att se Claras stamtavla.
Fotogalleri Clara

   
   
CH S*Koroleva Isadora Gloria
Isadora

Isadora - den söta och lite reserverade
Isadora är dotter till Justina - den enda flickan i Justinas första kull. Isadora är född den 2 augusti 2012.

Isadora är den femte generationen av mina ryssflickor. Isadora är en ryssflicka med egen vilja och stark integritet. Hon är vetgirig, självständig och betraktar noggrannt allt som kommer i hennes väg. Isadora är charmerande söt och elegant. Hon älskar att vara i ute i kattgården och kommer gärna inte frivilligt in om sommarkvällarna. Hon vill helst bara sitta där ute i det fria och betrakta stjärnhimmelen och lyssna till naturens under.

Isadora inledde sin utställningskarriär med att bli både BIV och BIS. Hon tröttnade snabbt på utställandet och har därför fått slippa. Hon hann bli
CH - Champion.

Isadora har hittills fått två kullar - med fyra och sex ungar. Hon har visat sig vara en fantastisk fin och duktig kattmamma.

Klicka här för att se Isadoras stamtavla.
Fotogalleri Isadora

   
   
IC DK*Kirstejn's Prinz Achimov Blue Dane
Prinsen

Prinz - prinsen i huset
Prinz - kallas självfallet för Prinsen. Han var den första rysskillen bland alla ryssflickorna i Vesene. Prinsen är född den 19 februari 2013 i Danmark.

Prinsen är onekligen herren i huset och är alltid pigg, nyfiken och alert.
Prinsen är riktig charmör och har ett soligt och gott temperament. Han kommer alltid fram och hälsar glatt på alla gäster och visar gärna upp sig. Prinsen vet att han är prinsen från Danmark som blev lite av kung i kattkollektivet i Vesene.

Prinsen ställs ut regelbundet. Han är alltid lugn och fin och trivs gott i utställningsmiljön. Han har haft många framgångar och är numera
IC - Internationell Champion
Vi hoppas självfallet på fler framtida utställnignar för honom.

Klicka här för att se Prinz stamtavla.
Fotogalleri Prinsen

   
   
GIC FI*Zarin Vertigo

Vertigo - vår kavate rysspojke
I november 2014 flyttade Vertigo hem till mig och de sju andra ryssarna.
Han är född den 14 juli 2014 i Finland. Vertigo har hittills blivit pappa till fyra kullar (totalt 16 små) här hos mig i Vesene.

Vertigo är en livlig rysspojke som är enormt självsäker. Han är helt orädd, social och väldigt trygg. Det är inte mycket som oroar eller berör Vertigo. Han har ett fantastiskt gott temperament.

Vertigo finns alltid mitt i händelsernas centrum härhemma. De andra katterna har accepterat hans rättframma sätt. Vertigo och Prinsen är världens bästa kompisar och de båda hanarna är alltid tillsammans och samsas väl, trots att båda är fertila.

Vertigo har ställts ut flera gånger och skött sig galant och fått fina bedömningar. Han är numera Grand Internationell Champion

Klicka här för att se Vertigos stamtavla.
Fotogalleri Vertigo

   
SC S*Koroleva Pavlina of Clara DVM

Pavlina - den lilla modiga skönheten
Den 31 januari 2015 föddes lilla Pavlina of Clara. Hon var den enda flickan i Claras andra kull.

Pavlina är en social och självständig ryssflicka. För henne är allt självklart, enkelt och hon tycks veta exakt vad hon vill. Hon tar det mesta med ro och tar sig en självklar plats bland de andra katterna. Hon verkar begåvats med en rejäl portion av social säkerhet och trygghet. Pavlina har hittills fått två kullar med fyra små blå. Hon kommer inte få några fler kullar i framtiden.

Pavlina har varit utställd många gånger. Hon har varit väldigt framgångsrik med fina utställningsresultat.
Hon har blivit både BIV (Bäst i Variant) och BIS (Bäst in Show) flera gånger. Hon har framförallt en excellent pälskvalité och ljus pälsfärg. Dessutom har hon blivit Årets bästa ryss två år i rad hos Russian Blueklubben. Pavlina trivs på utställningar och spinner högljutt på domarbordet. Den 15 september 2018 uppnådde Pavlina den högsta titeln en katt kan få - Supreme Champion (SC). Hon har numera även titeln DVM (Distingueshed Varity Merit).

Klicka här för att se Pavlinas stamtavla
Fotogalleri Pavlina

   
IC S*Koroleva Rebella by Pavlina

Rebella - den trygga och tillgivna
Den 6 april 2017 föddes Rebella by Pavlina - hon var den enda flickan i Pavlinas första kull.

Rebella är enlugn och trygg ryssflicka. Hon är alltid glad och enormt tillgiven. Hon ligger gärna nära matte och gillar när vi tittar på TV tillsammans. Rebella är mycket trygg - hon är både lekfull och nyfiken men samtidigt väldigt stabil. Hon har ärvt mammas fina och täta päls och har vackert gröna ögon.
Rebella har ställts ut några gånger och fått mycket fina omdömen. Domarna har framförallt beundrat hennes fina päls med orden "Detta är den ideala rysspälsen"
Rebella visar gärna upp sig på utställningar och kommer fortsätta att ställas ut. Hon är numera Internationell Champion (IC). Rebella har hittills fått en kull om två vackra flickor. Hon kommer också att bli mamma till fler kullar i framtiden.


Klicka här för att se Rebellas stamtavla
Fotogalleri Rebella

   
S*Koroleva Unique Cinderella
Unique Cinderella "Snövit" - vår vita vilda sagoprinsessa
Den 22 oktober 2017 föddes en unik liten vit flicka här i Vesene - en s k blåmaskad ryss. Det finns nämligen en gen i rasen efter att de parades in några blåmaskade siameser i rasen under tidigt 50-tal. Ibland slår denna gen igenom och då föds det unika vita blåmaskade ryssar.

Gissa om jag blev både överraskad och glad när lilla Snövit föddes. Det blev svårt att skiljas från denna lilla sagoprinsessa - så hon fick bli kvar hos oss i Vesene som vår vackra vita prinsessa. Hon kallas för Snövit och kommer inte att ställas ut och inte heller få några ungar. Hon får bara vara vacker och oss till gott sällskap.

Snövit är enormt självständig och mycket livlig. Hon är väldigt envis och vet alltid hur hon skall få sin vilja igenom. Dessemellan är hon kelen och gossig. Men hon är en mycket bestämd och envis liten tjej. Är man en unik prinsessa så gör man som man vill. Vi andra får anpassa oss och le lite roat - för vi är väldigt glada för vår lilla vilda envisa Snövit.

Klicka här för att se Snövits stamtavla
Fotogalleri Snövit
   
IC S*Koroleva Windy of Rebella
Windy of Rebella - den alerta och sociala
Windy föddes den 15 juli 2018. Hon var en av två flickor som föddes i Rebellas första kull.

Windy är en kavat, alert och mycket nyfiken ryssflicka. Hon är alltid harmonisk och social samtidigt som hon vet exakt vad hon vill. Hon älskar mormor Pavlina och busar ofta med de andra ryssarna. Hon brottas med dem och vill gärna ha övertaget. Hon bär omkring på olika leksaker och gillar att få igång de andra katterna i olika lekar.

Windy har gröna ögon och en tät och plyschig päls. Hon har ställts ut flera gånger. Hon har varit mycket framgångsrik och har alltid fått mycket fina domaromdömen. Windy gillar utställningar och visar gärna upp sig. Hon är numera Internationell Champion (IC). Det blir säkert flera utställningar för Windy. Hon kommer också att få några kullar i framtiden.

Klicka här för att se Windys stamtavla
Fotogalleri Windy

 
Hem Uppfödningen Mina katter Födda kullar Russian Blue På Gång Kontakta mig